50 International General knowledge Mcqs



General knowledge Mcqs


1)The capital city of New Zealand is:

A) south Africa 

B) Iceland 

C) Wellington

D) Europe

Answer:(c)

2) __ was the first man to go into space?

a)Valentina Tereshkova

b) Yuri Gagarin

c) Buzz Aldrin 

d) Neil Armstrong

Answer:(b)

3) Thomas Cup is the world's biggest tournament of_:

a) football 

b) hockey 

c) cricket 

d) badminton

Answer:(d)

4)__  is an expert on many Subjects?

a) polymaths 

b) chemistry 

c) physics 

d) English

Answer:(a)

5) Xian is a famous city of:

a) Indonesia 

b) south Africa 

c) china 

d) Australia 

Answer:(c)

6) Persian poets Hafiz and Saadi are buried in:

a) Hafeez jalandhari

b) Shiraz 

c) Allama Aqbal

d) muneeb chaudhary 

Answer:(b)

7) Baltoro is a famous Glacier of_?

a) Indonesia 

b) England 

c) India 

d) Pakistan 

Answer:(d)

8) Diamer-Bhasha hydro project is being built on_?

a) Indus River 

b) Sutlej River 

c) panjnad river 

d) Chenab river 

Answer:(a)

9) Awaran District is located in_?

a) Punjab 

b) Sindh 

c) Balochistan 

d) Kpk

Answer:(c)

10) Uch Sharif's most famous monument is the mausoleum of_?

A)jetha bhutta

b) Bibi Jawindi

c) khawaja fareed 

d) Abdus salam

Answer:(b)

11) Khunjerab is the border pass between Pakistan and_?

a) china 

b) Afghanistan 

c) india

d) Russia 

Answer:(a)

12) Archaeological site of Harappa is in District_?

a) Lahore 

b) Rahim yar khan 

c) sahiwal

d) Faisalabad 

Answer:(c)


13) Keenjhar Lake is located in_?

a) Balochistan 

b) karachi

c) Punjab 

d) Sindh 

Answer:(d)


14) First Census in Pakistan was held in:

a)1951

b) 1952

c) 1950

d) 1948

Answer:(a)


15) Soil erosion can be prevented by:

a) deforestation 

b) Afforestation

c) reforestation 

d)both a & c

Answer:(b)


16) Synonym of "OPPORTUNE" is _?

a)serviceable

b) convenient

c) appropriate

d) none of these 

Answer:(c)


17) In 1867 the USA purchased Alaska from:

a) Russia 

b) Australia 

c) Indonesia 

d) America 

Answer:(a)


18) Zakat and Ushr Ordinance was promulgated in:

a)1979

b) 1980

c) 1981

d)1984

Answer:(b)


19) The President issues an Ordinance when the Parliament is not in session, on the_?

a) senate 

b) Assembly 

c) Advice of the parliament

d) none of these 

Answer:(c)


20) Hollywood", the centre of American film industry is located in the state of:

a) Washington 

b) Hawaii 

c) Alaska 

d) California

Answer:(d)


21) The Indian National Congress was founded on the initiative of:

a)A.O. Hume

b) mahatma Gandhi 

c) Gopal Krishna 

d) Kumar Sharma 

Answer:(a)


22) South Africa, also called the_,has 11 official languages.

a)Natural beauty nation 

b) Rainbow Nation

c) photography nation 

d) none of these 

Answer:(b)


23) Ijma means:

a)resolution

b) determination 

c) Consensus

d) both a & b

Answer:(c)


24) Malik Ghulam Muhammad held the portfolio of finance in the first cabinet of_?

a) Pakistan 

b) Bangladesh 

c) Afghanistan 

d) Saudi Arabia 

Answer: (a)


25) The famous French football player Zinedine Zidane originally belonged to:

a) north America 

b) Algerian 

c) Indonesia 

d) none

Answer:(b)


26) Physiotherapy is curative method for:

a) injury 

b) blindness 

c) liver infection 

d )Immobility of joints

Answer (d)


27) Citric acid makes a _ sour?

A) lemon 

b) banana 

c) mango 

d) apple 

Answer:(a)


28) Stare decisis" is essentially the _ of precedent?

A)higher authority 

b) forbids judges

c) doctrine

d) none of these 

Answer:(c)


29) Which country is the largest producer of platinum?

a) Indonesia 

b) America 

c) Australia 

d) south Africa 

Answer:(d)


30) Switzerland is traditionally known for its_?

a) ocean 

b) graphic art 

c) neutrality

d)all of these 

Answer: ( c )


31) Copernicus who discovered the_ ?

a) solar system 

b) universe's 

c) electricity 

d) water filters 

Answer:(a)


32) Fathom is the unit of measurement for_?

a) energy 

b) Depth

c) time 

d) speed 

Answer:(b)


33) Diamond is the _  substance?

a) hardest 

b) lower

c) highest 

d) none 

Answer: (a)


34) Bull Fighting is the sport most commonly associated with_?

a) Indonesia 

b) Pakistan 

c) Spain 

d) Australia 

Answer:( c )


35) Which of the following is associated with _ Theory of Relativity?

a) j.Robert 

b) Albert Einstein 

c) Isaac Newton 

d) none 

Answer:(b)


36) Marie Curie received _ twice?

a) Nobel prize 

b) check 

c) million dollars 

d)all of these 

Answer:(a)


37) The smallest gland in the body is:

a) pituitary gland 

b) pineal gland 

c) thyroid gland 

d) all of these 

Answer:(b)


38) London is situated on the bank of_?

a) Indus River 

b) Sutlej River 

c) Chenab river 

d) Thames River 

Answer:(d)


39) Plants during night exhale_?

a) nitrogen 

b) oxygen 

c) carbon dioxide 

d) hydrogen 

Answer:(c)


40) The headquarters of OPEC countries is:

a) Vienna 

b) Indonesia 

c) America 

d) south Africa 

Answer:(a)


41) The only Hindu State in the world is_?

a)hong kong

b) Nepal 

c) Russia 

d) Indonesia 

Answer:(b)


42) UNO was established in_?

a)1948

b) 1943

c) 1945

d) 1946

Answer:(c)


43) The first astronaut who landed on the Moon was:

a) Neil Armstrong

b) Buzz Aldrin 

c) Michael Collins 

d) Charles duke 

Answer:(a)


44) Which continent has no desert in the world?

a) south Africa 

b) Europe 

c) Afghanistan 

d) India 

Answer:(b)


45) When RCD (Regional Cooperation for Development) was replaced by ECO (Economic Cooperation Organization in_?

a)1983

b)1984

c)1985

d)1986

Answer:(c)


46) __ means that Money falls in value?

a)Inflation

b) expansion 

c) rise 

d) none

Answer:(a)


47) __ cup associated with Sailing?

a) India 

b) America 

c) Australia 

d) Pakistan 

Answer:(b)


48) Silk is produced by __?

a)larva of silkworm 

b) egg of silkworm 

c) pupa of silkworm 

d) none of these 

Answer:(a)


49) Scurvy is a disease of:

a)skin

b) mouth 

c) legs

d) arm's 

Answer:(a)


50) Sahibzada Abdul Qayyum (1863-1937) had rendered great services for the educational uplift of the Muslims?

a) Sindh 

b) Kpk 

c) Punjab 

d) Balochistan 

Answer:(b)

Post a Comment

0 Comments